Kühňata v Opeře Národního divadla v Praze

Divadelní spolupráce v roce2020

Rok 2020 je pro Kühnův dětský sbor kromě tradičních koncertů především ve znamení divadla. Opera Národního divadla letos nachystala skvělé tituly a Kühňata budou součástí většiny z nich!



Michaela A. Dobrovolná, pondělí 10. února 2020
Magazín > Zprávičky

B. Martinů Špalíček

ND Praha / http://www.kuhnata.cz/

Rok 2020 je pro Kühnův dětský sbor kromě tradičních koncertů především ve znamení divadla. Opera Národního divadla letos nachystala skvělé tituly a Kühňata budou součástí většiny z nich!

První novou operní inscenací tohoto roku je světoznámé dílo italského hudbeního skladale Giacoma Puccinoho TURANDOT. Příběh odehrávající se v Peknigu vypráví o kruté a chladné princezně Turandot, která klade svým nápadníkům hádanky, za jejichž nerozluštění je čeká smrt. Uhodne je až princ Kalaf, jehož láska nakonec přemůže princeznin chlad.

Dirigent: Jaroslav Kyzlink, Režie: Zuzana Gulhuus

Premiéra 23. ledna 2020 v Národním divadle

Druhou inscenací bude veřejnosti méně známá opera KRÁL ROGER polského skladatele Karola Szymanowského. Hrdinou příběhu je historická osobnost krále Rogera II., za jehož vlády dosáhla Sicílie ve 12. století značného rozkvětu a náboženského smíru.

Dirigent: Karl-Heinz Steffens, Režie: Mariusz Trelinski

Premiéra 3. dubna 2020 ve Státní opeře

Ještě před letními prázdninami nás čeká třetí a pro Kuhňata určitě nejvýznamější premiéra tohoto roku - Bohuslav Martinů: ŠPALÍČEK. Balet se zpěvy je volným pásmem pohádek, lidových her a říkadel, které skladatel čerpal mimo jiné ze sbírek Karla Jaromíra Erbena, Boženy Němcové, lidových sbírek a jarmarečního divadla evropského středověku. Špalíček je zarámován cyklem dětských her a výjevů z venkovského života.

Dirigent: Jaroslav Kyzlink, Režie: Petr Zuska

Premiéra 25. června 2020 v Národním divadle

Hned začátkem nového školního roku se zase do Národního divadla vrátíme. Tentokrát se bude připravovat nová inscenace jedné z nejslavnějších oper vůbec! Titul však zatím neprozradíme.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)