Mezinárodní festival pěveckých sborů IFAS 2020 se ruší

V minulých dnech bylo rozhodnuto o zrušení letošního festivalu IFAS, který se měl konat v Pardubicích ve dnech 3. - 8.7.2020. 26. ročník IFAS Pardubice bude posunut o rok na začátek července 2021. Text dopisu účastníkům si můžete přečíst níže.



IFAS Pardubice 2020, úterý 7. dubna 2020
Magazín > Zprávičky

logo IFAS

IFAS Pardubice z.s. / IFAS Pardubice z.s.

Vážení a milí účastníci IFAS 2020,

je nám to velice líto, ale vzhledem ke stávající zdravotní situaci a následným preventivním opatřením u nás i ve světě, jsme nuceni zrušit IFAS 2020, který se měl konat v Pardubicích ve dnech 3. - 8. 7. 2020.

Do poslední chvíle jsme doufali, že dojde v brzké době ke zlepšení situace, ale vzhledem k různým finančním i organizačním opatřením, které vlády a zdravotní organizace zavádějí, již nelze věřit tomu, že by se IFAS mohl letos úspěšně uskutečnit. V neposlední řadě je rozhodující i fakt, že v některých zemích není kde a jak zkoušet, což znemožňuje sborům přípravu na kvalitní soutěžní výkony.

Do dnešního dne jsme usilovně pracovali na tom, aby se festival po všech stránkách vydařil, abychom si užili krásné společné chvíle a potěšili se vzájemně krásou sborového umění.

Předkládáme Vám sestavu sborů a kategorií, do kterých byly uměleckou radou vybrány.Již tento přehled,zahrnující takřka 400 zpěváků, dirigentů a doprovodných osob, je jednoznačnou zárukou vysoké umělecké kvality a očekávaných mimořádných hudebních zážitků.

Všechny Vás prosíme, abyste zůstali našemu festivalu IFAS věrni,a nabízíme Vám jeho přesunutí snad už do klidnějšího období v červenci 2021.

Byli bychom rádi, kdybychom mohli všech dosavadních příprav využít a jejich realizaci pouze odložit. Pokud budete souhlasit, mohli bychom v klidu pracovat na dokončení připravovaného bulletinu a plánovaných festivalových koncertech,které v současné nejisté době nechce nikdo potvrdit.

Rok rychle uběhne a všichni budeme rádi, až zlá situace pomine, že máme přípravy napůl hotové a sbory se mohou soustředit na klidný nácvik.

V případě, že budete souhlasit, budeme s Vaší účastí počítat na IFAS 2021 a ponecháme zatím poplatek za účast v soutěžních kategoriích na našem účtu.V opačném případě Vám poplatky vrátíme v kurzu, ve kterém na náš účet došly. To se týká i účastnického poplatku, který už některé sbory poslaly.

Velmi děkujeme všem za dosavadní spolupráci a prosíme Vás, abyste na tento e-mail opravdu brzy odpověděli, abychom znali Váš názor.

Přejeme všem hlavně pevné zdraví a snad na IFAS 2021 na shledanou :-)

Alena Mejstříková - prezidentka IFAS

Jiří Kolář - umělecký ředitel festivalu IFAS

Více zde:

https://jiri-kolar-cz.webnode.cz/_files/200002084-632ca632cc/Zru%C5%A1en%C3%AD%20IFAS%202020.pdf


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)