Přijměte pozvání na koncert sboru VŠE Musica Oeconomica Pragensis

Pěvecký sbor VŠE Vás srdečně zve na koncert, který se uskuteční dne 12. 6. 2023 od 19:00 v prostorách Arcibiskupského gymnázia na náměstí Míru v Praze (Korunní 586/2, 120 00, Praha 2).



David Řehulka, sobota 10. června 2023
Magazín > Sborový život

pozvánka na koncert

VŠE MOP / VŠE MOP

"Sbor VŠE Musica Oeconomica Pragensis: Na Lidovou Notu

Sbor Musica Oeconomica Pragensis se tentokrát zaměřil na hudbu lidového charakteru. Koncert univerzitního sboru Vysoké školy ekonomické (VŠE) se uskuteční v aule Arcibiskupského gymnázia v Praze na Vinohradech. V první části vystoupení zazní spirituály a popové písně, ve druhé pak české a slovenské lidovky.

Jako hosté se na koncertu představí kytarové Duo Manera, které tvoří hudebníci Soňa Vimrová a Miroslav Žára. Ti vystoupí s lidovou a latinskoamerickou hudbou.

Vstupné je dobrovolné."

Smíšený pěvecký sbor VŠE Musica Oeconomica Pragensis

Smíšený sbor Musica Oeconomica Pragensis je jednou z volnočasových aktivit studentů a pedagogů Vysoké školy ekonomické v Praze. Vznikl v roce 2001, umělecky je veden již více než 10 let Martinou a Kryštofem Spiritovými. Sbor plní reprezentativní funkci školy, ale pořádá i celou řadu vlastních akcí a dnes jsou jeho členy (cca 40 zpěváků) studenti a absolventi VŠE i jiných pražských univerzit. Sbor získal několik zlatých cen na mezinárodních soutěžích vyspělých pěveckých sborů (Barcelona, Praha, Vídeň, Neerpelt, Bratislava), koncertuje v Čechách i v zahraničí (naposledy v roce 2016 na festivalu v Llangollenu, Wales). Mezi nedávné úspěchy patří například Hlavní cena prof. Václava Matouška za absolutního vítěze soutěžní přehlídky na Mezinárodním sborovém festivalu ve Vlachově Březí. Na podzim v roce 2017 se podílel na edukativních koncertech České filharmonie "Čtyři kroky" v Rudolfinu, kde společně s dalšími dvěma akademickými sbory představily Te Deum Antonína Dvořáka. Sboristé Musica Oeconomica Pragensis také rádi spolupracují s ostatními sbory z Čech nebo ze zahraničí, naposledy měli společný koncert s Oklahoma State University Concert Choir nebo jihoafrickým Eastern Cape Youth Choir.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)