Medaile Josefa Hlávky pro PSPU

Ve vile Lanna Akademie věd České republiky byly ve středu 11. března 2009 slavnostně předány Pamětní medaile Josefa Hlávky, které na závěr Jubilejního Hlávkova roku 1908 – 2008 udělila správní rada Nadání Hlávkových těm osobnostem a institucím, které se zasloužili o připomenutí role této jedinečné postavy  našich novodobých kulturních dějin.



František Zumr, pátek 20. března 2009
Magazín > Sborový život

Medaile Josefa Hlávky pro PSPU

PSPU

Mezi předními pracovníky vědy, ekonomie a školství převzali medaile též osobnosti a instituce z oblasti kultury. Mimo jiné ředitel Národního muzea, ředitel České filharmonie, Mistr Josef Suk a další. „Správní rada Nadání Hlávkových vysoce ocenila i podíl Pěveckého sdružení pražských učitelů a rozhodla medaili tomuto pěveckému sboru udělit za významný přínos k uctění osobnosti a díla Josefa Hlávky“. Při předávání a v projevu prof. Václava Pavlíčka byla vyzdvižena dlouholetá účast PSPU na slavnostech 17. listopadu před Hlávkovou kolejí, koncerty, které v jubilejním roce Sdružení uspořádalo i ediční činnost členů Sdružení.

Medaili vytvořil významný český medailér Michal Vitanovský, převzal ji na slavnosti předseda PSPU František Zumr a uzavře tak i jubilejní rok 100. výročí od založení tohoto mužského pěveckého sboru.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)