Foerstrovo komorní pěvecké sdružení oslaví 40 let

Ač duchem stále mladé, dožívá se Foerstrovo komorní pěvecké sdružení, vynikající pražský ženský sbor, čtyřiceti let od svého prvního koncertu v roce 1975. U této příležitosti uspořádá 25. října od 16:00 ve Velkém sále paláce Žofín Slavnostní koncert.



Hana Kolářová, pátek 16. října 2015
Magazín > Sborový život

Ferstrovo komorní pěvecké sdružení

Petr Hejna / FKPS

Tenkrát, ještě dívky, zpívaly hrstce svých rodinných příslušníků a nejbližších známých, které nejrůznějšími motivačními prostředky donutily přijít do Foerstrovy síně a vyslechnout, co nacvičily. Od té doby většina posluchačů tohoto i dalších mnoha koncertů znovu přišla a přivedla s sebou další a další posluchače. Koncert ke 40. výročí sboru se bude konat na Žofíně a již je téměř vyprodán. Sbor provede pod vedením Jaroslava Brycha několik zajímavých skladeb a capella a s klavírním doprovodem a v druhé půlce koncertu unikátní přepracovanou verzi Mozartovy Korunovační mše C dur pro ženský sbor, sóla a orchestr.

Ctěnými hosty, kteří budou sbor ve slavnostní odpoledne doprovázet, bude Komorní filharmonie Iwasaki (umělecký vedoucí Chuhei Iwasaki) a klavírista Daniel Wiesner. Sólových partů se ujmou Marie Fajtová – soprán, Ludmila Hudečková – alt, Tomáš Černý – tenor a Roman Janál – bas.

Fotografie FKPS níže pochází z roku 1975. Zachycuje koncert sboru v pražské Foerstrově síni (foto z archivu FKPS).


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)