Rosex s orchestrem potěší své posluchače vánoční muzikou

Vokální sdružení Rosex s orchestrem řízeným Daliborem Tužem si na letošní adventní čas opět připravilo speciální koncert. Již tradičně bude na programu slavnostní "Missa brevis" od Jury Pavlici, známého hudebního skladatele a vedoucího Hradišťanu.



Tisková zpráva, Rosex, pátek 9. prosince 2016
Magazín > Sborový život

ROSEX

Jan Matějíček / ROSEX

Sólové party si zazpívají Věra Poláchová, vynikající sólistka Divadla F. X. Šaldy v Liberci a Josef Moravec, známý sólista pražských operních scén, kteří v této krásné mši zazářili již několikrát. Vánočním překvapením koncertu je nádherná pastorální mše "Alma nox" (Tichá noc) slovenského skladatele Mikuláše Schneidera Trnavského, významného autora, který působil nejen na Slovensku, ale i v Praze.

"Jsem velmi ráda, že můžeme hudebnímu publiku představit skladbu, která je novinkou v našem repertoáru. Skladba je příjemná, melodická, s nápěvy tradičních vánočních koled. Nezklameme ani příznivce Jury Pavlici, kteří každoročně v tomto čase přicházejí poslechnout si jeho mši, která se stala pro sbor, orchestr i pro sólisty milou tradicí a předvánoční klasikou", sděluje sbormistryně Rosexu Alena Sobotková.

Vánoční koncert vokálního sdružení Rosex se uskuteční v neděli 11. prosince 2016 od 18.00 v kostele Sv. Antonína Paduánského v Liberci - Ruprechticích.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)