Pěvecké sdružení pražských učitelek zpívá písně o rodné zemi

Slavnostním koncertem chceme připomenout dlouhodobou aktivní existenci sboru a oslavit založení státu, ke kterému se Česká Republika hlásí jako k důležitému historickému milníku. Přijďte v úterý 5. června 2018 v 19.00 do Velkého sálu Pražského Hlaholu.



Hana Huntová, neděle 3. června 2018
Magazín > Zprávičky

Pěvecké sdružení pražských účitelek

PSPU / archiv PSPU

Stoleté výročí založení Československé republiky si připomínáme provedením skladeb autorů, kteří v době vzniku nového státu tvořili a k hodnotám republiky se hlásili. S tradicí a nově nabytou svobodou byla spjata i historie PSPU, sbor byl v roce 1918 již šestiletý a v meziválečném období aktivně koncertoval doma i v zahraničí, kde si ze soutěží odvezl nejednu cenu.

Na svém slavnostním koncertě 5. června v Hlaholu uvede Pěvecké sdružení pražských učitelek premiéru skladby Ivana Zelenky Píseň o rodné zemi na slova Jaroslava Seiferta, směs vlasteneckých písní Karla Hašlera a pásmo z oblíbených skladeb Jaroslava Ježka. Dále zazní úpravy lidových písní a skladeb českých autorů, kteří se nechali inspirovat lidovými motivy - Martinů, Máchy a Ebena a oblíbená skladba Tomáše Garrigue Masaryka Ach synku, synku v originální úpravě Ivana Zelenky.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)