Zlatí z Hradce Králové - Puelle at Pueri

Zlato má mnoho vlastností. Třpytí se, je znakem jedinečnosti, preciznosti a hlavně se nikdy neomrzí.



archiv sboru, sobota 30. listopadu 2019
Magazín > Sborový život

Puellae et Pueri

archiv sboru / http://puetpu.cz/

Po low cost výjezdu do Paříže, kdy jsme každý mohl mít pouze 5kg zavazadlo, jsme si všichni sboristi do stejného zavazadla sbalili věci na dva dny a vydali se napříč republikou v pátek 8. listopadu na celostátní kolo soutěže Mezzochori 2019 do Hradce Králové. Po příjezdu jsme absolvovali workshop s Robinem Tysonem, bývalým zpěvákem the King’s Singers, jenž nám poradil s písní Velox Amoenum a společně se Sextetem+ si zazpíval píseň You Are the New Day. Následovala krátká procházka městem a zahajovací koncert soutěže, na kterém vystoupili the Gentleman Singers a další hostující tělesa. Po přesunu na ubytovnu jsme každý zalezli do své buňky vstříc novému soutěžnímu dni.

Ten začal hned brzy z rána ranní rozcvičkou (jako jediný sbor totiž máme ve sboru psycholožku a cvičitele jógy) a po snídani jsme došli do hradecké filharmonie, kde se celé klání konalo. Ve 14. 30 jsme předvedli povinnou soutěžní skladbu April is in my Mistress‘ face, již zmiňované Velox Amoenum, Na horách s dynamickým přesunem a Ground za doprovodu klavíristy Dušana Bruse. I když jsme si museli na výsledky počkat až do večera, dlouhou chvíli nám zkrátil nácvik společné skladby všech sborů Modlitba pro Martu, kterou jsme si zazpívali před zahájením vyhlašování. A pamatujete, jak jsem říkala, že zlato nikdy neomrzí? Díky našemu výkonu jsme si vyzpívali Zlaté pásmo a Cenu poroty za přesvědčivé provedení skladby Z. Lukáše Na horách. Máme obrovskou radost! Umístění jsme oslavili přímo v Hradci a to na závěrečném večeru, kde v prostorách Univerzity Karlovy hrála báječná skupina Electrophonix. Největší peckou byla píseň Galway Girl, kdy náš sborista Kuba Dostál neuvěřitelně konkuroval zpěvačce z kapely.

V neděli už nás čekala jen snídaně a přesun domů, ale do našich kufrů jsme kromě krojů sbalili také nadšení a radost z toho, jaká krásná soutěž to opět byla.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)