Obrovský úspěch Českého chlapeckého sboru BONI PUERI!

Boni pueri převzali v Bruselu titul kulturních velvyslanců sborové federace při Evropské unii – „AMBASSADEUR CULTUREE DE L´UNION EUROPÉENNE“!



Chlapecký sbor BONI PUERI, neděle 15. května 2022
Magazín > Sborový život

Český chlapecký sbor BONI PUERI v Bruselu

archiv sboru / archiv sboru

Z pověření generální sekretáře sborové federace předal Boni pueri ocenění poslanec Evropského parlamentu Mgr. Tomáš Zdechovský.

„Na Boni pueri obdivuji jejich přípravu, muzikalitu a úžasnou disciplinovanost. Myslím si, že Česká republika má velmi málo takových fenoménů jako jsou Boni pueri!“ prof. Jiří Štilec, přední český muzikolog, pedagog a ředitel hudební agentury ArcoDiva Prague

Český chlapecký sbor BONI PUERI byl založen v roce 1982. Patří k nejvýznamnějším evropským hudebním tělesům. Dvousetčlenný sbor dosud absolvoval na 4000 samostatných koncertů po celé Evropě, Americe a Asii. Ředitelem tělesa je PhDr. Pavel Horák, Ph.D.

Sbor byl jmenován kulturním velvyslancem sborové federace při Evropské unii.

MATOUŠOVY PAŠIJE J. S. BACHA S BONI PUERI SE VRACEJÍ! SBOR JE PROVEDL S ČESKOU FILHARMONIÍ!

„Bachovy Matoušovy pašije jsou pro mne doslova srdeční záležitostí, je to nejkrásnější dílo, které znám a jsem šťastný, že se další generace kluků k němu může přiblížit,“ říká Pavel Horák, který dílo v roli dirigenta provedl zejména v Holandsku více než padesátkrát.

Více informací o sboru naleznete ZDE


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)