Vánoční koncert pěveckého sboru ROSEX

Liberecký vokální soubor ROSEX, doprovázený orchestrem mladých hudebníků pod taktovkou Dalibora Tuže zve i letos všechny příznivce sborového zpěvu a hudby na tradiční vánoční koncert.



pěveckého sboru ROSEX, čtvrtek 8. prosince 2022
Magazín > Sborový život

Vánoční plakát ROSEX

pěveckého sboru ROSEX / pěveckého sboru ROSEX

Na programu koncertu jsou známé vánoční zpěvy z dílny našich i zahraničních autorů a samozřejmě nechybí ani slavnostní mše. Posluchači se mohou těšit na vánoční mši „Radujme se všichni v Pánu“, jejímž autorem je Zdeněk Lukáš. Je to oslavná, radostná skladba, která vznikla k poctě skladatele Jakuba Jana Ryby. Dále zazní „Vánoční mše“ Jaroslava Krčka, který je významným českým hudebním skladatelem, dirigentem a sbormistrem. Jeho skladby tvoří repertoár souboru Musica Bohemica, jehož je zakladatelem a uměleckým vedoucím. Po delší době bude uvedena Pastorella in C ,,Hej, hej, jeden i druhej" jejímž autorem je Tomáš Norbert Koutník, český varhaník a skladatel barokní chrámové hudby 18. století. „Pro letošní vánoční koncert jsme zvolili dvě krásné mše a pastorelu, to vše doplněné známými vánočními písněmi. Každá mše je trochu jinak laděna - v Lukášově mši se prolíná liturgický text s lidovou tradicí, folkórem. Ve skladbě Jaroslava Krčka se střídají pomalejší, vážnější nápěvy a veselé, hravé motivy, inspirované lidovými písněmi. Pastorela in C je nejznámější Koutníkovou skladbou, která je rovněž komponovaná v lidovém duchu. Adventní čas nás vede k rozjímání, vzpomínání, k návratu k tradičním zvykům našich předků a hudba je jeho nedílnou součástí, takže přijďte se naladit do pohody a sváteční nálady…“ zve sbormistryně Alena Sobotková.

Vánoční koncert sboru ROSEX se koná v neděli 18. prosince 2022 v 17 hodin v kostele svatého Antonína Paduánského v Liberci – Ruprechticích. Vstupenky k dispozici přímo na místě před začátkem koncertu.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)