Bohemia Cantat potřetí v Liberci

Koncem srpna se v Liberci uskuteční již třetí ročník „obnoveného“ (původně havlíčkobrodského) festivalu Bohemia cantat. Oproti minulým ročníkům doznal letos některých organizačních změn, kterými organizátoři reagují na poptávku účastníků minulého ročníku.



Jan Staněk, čtvrtek 16. června 2005
Magazín > Sborový život

Roman Válek

Počínaje letošním rokem, bude festival o den delší - začne již ve čtvrtek 25.8. večer a skončí v neděli 28.8. tradičním dopoledním slavnostním koncertem. Tradiční společenský večer se bude konat již v pátek a festivalové koncerty budou dva: v pátek vystoupí zúčastněné sbory a v sobotu bude koncert alikvotní.

Festival nabízí letos zpěv v jednom z pěti žánrově velmi různých ateliérů: Skladbu Zaklínání železa estonského skladatele Veljo Tormise bude studovat Roman Válek, Ateliér romských písní povede Ida Kelarová, spirituály Jiří Kožnar, alikvotní ateliér Jan Staněk a Wolfgang Saus a jazzový ateliér Urs Ehrenzeller.

Pro nedostatek zájmu byli organizátoři nakonec nuceni odvolat ateliér s českou hudbou, kterou měl na festivalu reprezentovat cyklus Romana Cejnara. Je to velká škoda. Zájem zpěváků se však letos ještě víc než dříve obrací k netradičním sborovým žánrům (obsazení ženských hlasů v jazzovém, spirituálovém ateliéru a ateliéru romských písní trvalo jen několik dní). Přitom alespoň jeden ateliér s českou hudbou by festivalu tak slušel!

K účasti se lze přihlásit prostřednictvím internetu (www.bohemiacantat.cz) do konce června. Neváhejte!


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)