Boni pueri provedou Zelenkova Responsoria v Moskvě

Český chlapecký sbor Boni pueri přijal pozvání na vysoce prestižní Velikonoční festival do Moskvy, který se koná pod záštitou prezidenta Ruské federace Vladimíra Putina, moskevského starosty Sergeje Sobyanina, ministerstva kultury Ruska a s požehnáním Jeho Svátosti patriarchy moskevského.



-boni pueri-, pátek 8. února 2013
Magazín > Sborový život

Český chlapecký sbor Boni pueri

Boni pueri budou jako exkluzivní host koncertovat v pravoslavných i katolických chrámech a bude jim patřit i slavnostní závěrečný koncert v Koncertní síni Petra Iljiče Čajkovského, označované za ruskou "Carnegie Hall".

Pro tento festival jsou důsledně vybírána nejlepší světová tělesa a je vyžadován i náročný repertoár. „Dobří chlapci“ vystoupí pro ruské publikum za řízení svého sbormistra Marka Štryncla s výběrem Responsorií Jana Dismase Zelenky. Součástí koncertního turné bude i vystoupení pro českou ambasádu v Moskvě.

„Do Moskvy se rádi vracíme, skoro by se dalo říci do roka a do dne. Ruské publikum je velice vnímavé a máme velkou radost, že s sebou vezeme tak náročné dílo, jakým Zelenkova Responsoria bezesporu jsou. Pořadatelé byli skvělí, připravili nám ty nejlepší podmínky,“ řekl ředitel sboru Pavel Horák.

Boni pueri jako jediný chlapecký sbor na světě provedl celý triptych zmiňovaného díla.

Převzato ze sborového blogu Boni Pueri.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)