Sen se stal skutečností! Boni pueri v novém!

Český chlapecký sbor Boni pueri otevřel již svou 30. sezónu. Kromě náročných projektů a bohaté koncertní činnosti čeká zpěváky ještě jedna velká událost. Po letech se přestěhují do samostatné budovy v centru města! Jejich novým sborovým domovem se stane vila v objektu Gayerových kasáren.



-boni pueri-, neděle 28. dubna 2013
Magazín > Sborový život

Český chlapecký sbor BONI PUERI

„Máme z budovy velkou radost a děkujeme osvíceným radním, že svým rozhodnutím podpořili nejen kulturu, ale i kvalitní umělecké vzdělávání v Hradci. Chápeme to jako ocenění dlouholeté úspěšné činnosti našeho sboru, který své město reprezentuje nejen po celé České republice, ale i v zahraničí,“ říká ředitel Boni pueri Pavel Horák.

Půdní prostory ZUŠ Habrmanova tedy už za několik měsíců vymění Boni pueri za krásnou historickou vilu v zahradě, od které si vedení sboru slibuje i větší bezpečnost dětí. Není žádný problém se do místa dostat, v blízkosti jsou autobusové zastávky a také bohaté možnosti občerstvení. Budovu budou Boni pueri rekonstruovat na vlastní náklady.

„Tímto historickým domem doslova kráčela historie a i my se budeme snažit upravit ji nejen podle předpisů a norem, ale zároveň tak, aby se v ní naši kluci dobře cítili, aby vyhovovala jejich potřebám a mohly tu v hezké atmosféře vznikat ty nejlepší hudební projekty,“ dodal ředitel Boni pueri Pavel Horák.

Umělecká škola i Český chlapecký sbor Boni pueri, který je její součástí, může díky větším prostorám nabídnout od září novým šikovným chlapcům nejen zařazení do přípravných pěveckých oddělení Boni pueri, ale zároveň hru na hudební nástroje, např. klavír, flétnu, klarinet, housle nebo kytaru.

V nejbližší době se Boni pueri skutečně nezastaví. Kromě očekávané rekonstrukce „Vily Boni pueri“, jak ji zpěváci sami nazvali, je čeká turné do Litvy a Polska, účinkování na prestižním světovém Velikonočním festivalu v Moskvě, vystoupení v unikátním projektu audio-vizuálního 3D koncertu Hlasy světla, několik dalších premiér a v závěru roku pětitýdenní turné po Japonsku.

K vrcholům sezóny bude jistě patřit především Slavnostní koncert ke 30. výročí Českého chlapeckého sboru Boni pueri v sále Filharmonie Hradec Králové 30. května 2013.

Noví zájemci o sborové zpívání se mohou hlásit od dubna do června na telefonu 608 200 472, nebo mohou vyplnit elektronickou přihlášku na www.bonipueri.cz. K zápisu budou pak písemně pozváni.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)