Sborové slavnosti Hradec Králové přivezou sbory z Ukrajiny a Maďarska

Sborové slavnosti letos proběhnou od 5. do 11. června, přímo v Hradci Králové se budou odehrávat od 8. do 10. června. Festival se každý rok se zaměřuje na jiné typy sborů, letos to budou mládežnická, středoškolská a univerzitní tělesa. V programu se představí celkem 10 sborů včetně dvou zahraničních.



tisková zpráva, sobota 3. června 2017
Magazín > Zprávičky

Sborové slavnosti Hradec Králové

archiv festivalu / Sborové slavnosti Hradec Králové

Ještě než 14. ročník festivalu vypukne v Hradci, uskuteční se několik koncertů v domovských městech jednotlivých sborů. 5. června v maďarské Nyíregyháze festival zahájí tamní Smíšený mládežnický sbor Cantemus a Ženský sbor Hudebního institutu Glier z Kyjeva z Ukrajiny. Poté se během dvou dnů odehrají koncerty v Orlové, Hrabové, Šumperku a Olomouci, kde vystoupí jak zahraniční hosté, tak i sbory domácí, tedy Pěvecký sbor ARTEP, Akademický pěvecký sbor Vysoké školy báňské, Motýli Šumperk a Smíšený komorní sbor ATENEO Univerzity Palackého v Olomouci.

V Hradci Králové se od 8. do 10. června odehrají celkem čtyři koncerty. Protože Sborové slavnosti navazují na loňskou spolupráci s akcí Noc kostelů, koncerty se budou konat v Kostele Nanebevzetí Panny Marie, v Kostele Božského srdce Páně a v Katedrále svatého Ducha. K již zmíněným sborům se připojí ještě Komorní sbor Univerzity Hradec Králové a Cancioneta Praga. Vrcholem festivalu bude sobotní galakoncert v Katedrále svatého Ducha. Vystoupí zde všechny sbory účastnící se festivalu a předvedou skladby, které během Sborových slavností společně nacvičí.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)